Wandeling door Nerja

Nerja, een gemeente in de regio Andalusië, ligt op ongeveer 60km ten oosten van Malaga aan de Middellandse zee. Het is een bestemming in Zuid-Spanje met de typische witgeschilderde huizen tegen de heuvels aangebouwd en met op de achtergrond de uitlopers van de Sierra Nevada.

U kunt hier een heerlijke strandvakantie doorbrengen of eens op verkenning gaan in het achterland. Vele excursies naar Granada of een bezoek aan de grotten 'Las cuevas de Nerja' zijn mogelijk. Nerja heeft een ideaal klimaat met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 20º C.

De hoofdsectoren van activiteiten zijn Landbouw, de visserij en het toerisme. De naam Nerja stamt af van het Moorse Narixa wat ‘ontspringende bron’ of ‘overvloed’ betekent. Men denkt dat Nerja rond het jaar 917 is gesticht. De stad lag toen wel meer het binnenland in wat blijkt uit de overblijfselen van een fort bij de weg naar het schattige oude dorpje Frigiliana, dat 6 km achter Nerja ligt.

Het open en vriendelijke karakter van de inwoners, de tradities zoals het Carnaval, de week van Pasen, ferias en de feesten van de patroonheiligen, evenals de nabijheid van verschillende belangrijke steden (Malaga, Granada, Sevilla) maken van Nerja de ideale plaats om de Spaanse cultuur te leren.

La sierra Nevada (ski station) is maar een uur en half rijden van Nerja. Nerja is dus een ideale stad voor mensen die in de winter strandvakantie en skivakantie willen combineren. Voor Fashion lovers en boat lovers is de haven van Marbella (Puerto Banus) ook maar aan 1h30 rijden. Het beroemde uitzichtspunt Balcon de Europa bevindt zich op de meest uitstekende klif in het centrum en biedt een prachtig uitzicht over de kust. In het centrum kan u ook genieten van de gastronomische specialiteiten in de verschillende gezellige restaurants en tapasbars.

Festiviteiten
16-17 Januari SAN ANTÓN - MARO (vuurwerk en processie)
Februari Carnaval - Veel kleur, muziek en straatparades.
Maart / April Semana Santa (Paasweek) - Sfeervolle processie met veel belangstelling van alle toeristen.
3 Mei Cruces de Mayo - Kruizen gemaakt van bloemen op huizen, met dans, zang en lokale lekkernijen.
15 Mei Romería de San Isidro - Vrolijke ‘pelgrimtocht’ voor de beschermheer van de landbouw met karren, paarden, klederdracht en een groot buitenfeest in Maro. De avond van te voren wordt er al flink gefeest op het terrein.
23 Juni Nacht van San Juan - Strandfeest in de nacht om de langste dag en het begin van de zomer te vieren. Om 12 uur is er een nachtelijke duik in zee met veel vuurwerk en veel mensen blijven op het strand kamperen en bbq-en.
16 Juli Virgen del Carmen - Beschermvrouwe van zee en de vissers. Het heilige beeld wordt in een processie (deels over water) rondgedragen en gevaren.
Juli Festival of Dance and Music - In de Cuevas de Nerja met flamenco en klassieke muziek. Kaarten moeten van tevoren besteld worden en zijn niet goedkoop.
15 Augustus Noche del Vino - In Cómpeta (ca. 15 km van Nerja), jaarlijks wijnfeest.
25 Augustus Dia del Turista - Op Balcon de Europa, met concert in Parque Verano Azul.
7-9 September Feria de las Maravillas de Maro - Feest met markt.
8-12 Oktober Nerja Feria - Jaarlijkse groot feest met kermis, markt, optredens, vuurwerk en vooral veel feest. Tevens het einde van het warme toeristenseizoen dat weer vanaf Pasen begint.
Ook tussen Kerst en Driekoningen op 6 januari is leuk, Nerja is dan extra mooi versierd.
Gedurende de hele zomer vinden er optredens plaats (met name in Parque Verano Azul en op Plaza de los Cangrejos).