In de buurt

FRIGILIANA

Wie Andalusie zegt denkt aan de prachtige steden Sevilla, Granada en Cordoba die rijk zijn aan cultuur en historische traditie. Maar Andalusie heeft ook een prachtige natuur en ook zijn witte dorpjes. Frigiliana is een van die dorpjes.

Frigiliana is in 1982 uitgeroepen tot het mooiste dorp van heel Spanje en het kan met zekerheid worden gezegd dat Frigiliana nog steeds echt een van de allermooiste "witte" dorpjes van Spanje is.

Gelegen aan de voet van de Almijara bergen, heeft Frigiliana spectaculaire uitzichten over de Higueron rivier die in het chillar dal ligt. De romeinen bouwden er een fort, maar dat staat er helaas niet meer.

Het oude gedeelte van het dorp dateert uit de Middeleeuwen en heeft zich nauwelijks aangepast aan de huidige tijd. De straatjes zijn nauw en de kleine huisjes zijn allemaal wit.

Op de smalle hoofdstraat na kunnen in het oude gedeelte van Frigiliana geen auto's rijden. Dit komt door alle hoogte verschillen die er in Frigiliana zijn waardoor de straten hoofdzakelijk bestaan uit trappen.

Het lokale transport van zwaardere spullen gebeurt dan ook nog ouderwets per ezel. De straatjes zijn gemaakt met kiezelstenen die in mooie motieven zijn gelegd.

SIERRA NEVADA

Naast al die witte dorpjes,bestaat er ook aan amper 1h30 van Nerja de Sierra Nevada. De Sierra Nevada is Spanje's nummer 1 wintersport bestemming. Hoewel het slechts op 1h30 van Nerja ligt heeft Sierra Nevada de beste sneeuw van Spanje.

Er zijn maar weinig plekken waar je s┤ochtends kunt zwemmen en s┤middags kunt skieen of snowboarden, of andersom. Er zijn meer dan 65km aan skipistes in de Sierra Nevada en er ligt ongeveer 5 maanden per jaar sneeuw.